Moderne leren

Hoger onderwijs volgen op afstand: het moderne leren

De wereld wordt tegenwoordig steeds kleiner. Veel mensen denken dat de wereld groter wordt omdat er meer mensen op aarde leven dan vroeger. Maar de afstanden tussen al die mensen zijn kleiner geworden. Bijv. door de verspreiding van één globale taal die iedereen spreekt, het Engels. Maar ook door betere transportmogelijkheden zoals vliegen en geavanceerde treinen en schepen. En wat dacht u van het internet: het world wide web dat iedereen connect met elkaar in milliseconden, waar men ook woont. In deze tijd, waar afstanden sterk verkleind zijn, is de opkomst van afstandsonderwijs een logisch gevolg. Toch is het in Nederland nog niet zo geïntegreerd. Maar dat verandert snel.

Een thuisstudie volgen op HBO of zelfs Master niveau

Waar vroeger iedereen een hbo studie volgde op de Hogescholen (HVA, HU, Fontys, Avans, inHolland, Stenden, enz.) is het nu steeds populairder op een hbo thuis opleiding te volgen. Dit heeft te maken met het feit dat thuisstudies steeds meer in trek geraken bij studenten. Niet alleen bij mensen die een baan hebben en die er nog een studie bij gaan doen (bij die mensen is het wel het meest populair) maar ook bij studenten die geen trek hebben om elke keer een verre treinreis te moeten maken voor een college. Hetzelfde geldt voor studenten die een post-hbo masteropleiding willen volgen of bijv. zelfs een MBA Studie.

Ook MBO studies en cursussen worden populairder om thuis te volgen

Niet alleen hbo en post-hbo opleidingen worden vaker op afstand gevolgd, hetzelfde geldt voor cursussen en mbo thuisstudies. Ook hobbycursussen zijn ideaal om vanuit thuis te doen. Dit is met name bij huisvrouwen en gepensioneerde mensen erg populair. Aanbieders als nti, loi en studieplan geven vaak veel korting en leuke welkomstcadeaus voor nieuwe klanten. Buiten deze leuke presentjes scheelt het gewoon veel tijd en vaak ook kosten om een cursus of opleiding thuis te doen. Het is absoluut een aanrader om dit eens te doen. Via de site thuis-opleiding.nl kunt u alle cursussen en opleidingen die u vanuit thuis kunt volgen eenvoudig vergelijken.