Zo snel mogelijk Spaans leren spreken?

spaans spreken

Snel de Spaanse taal leren spreken klinkt als zo snel mogelijk leren praten. Zoveel mogelijk woorden in een minuut op ratelen? In dit geval wordt natuurlijk bedoeld om binnen een kort tijdsbestek de Spaanse taal te kunnen begrijpen en kunnen communiceren in deze taal. Al zou het wel passen in dit geval. Want je hoeft maar een kort interviewtje met een Spaanse sporter te zien en je weet genoeg. Spanjaarden praten net zoals andere Zuid-Europeanen razendsnel. Maakt dit het leren begrijpen en spreken van het Spaans moeilijker? Nee, en we zullen uitleggen met een aantal handige tips dat iedereen het kan leren.

Emigreren naar Spanje?

Wie zo snel mogelijk klaar wil zijn met het volgen van een cursus Spaans moet emigreren. Zo kun je het wel stellen. Niet voor eeuwig natuurlijk, maar een half jaar in Barcelona, Madrid of een andere leuke stad gaan wonen zal zijn vruchten afwerpen. Terwijl je je richt op de studie en probeert zoveel mogelijk te leren vang je ondertussen ook nog van alles op. Zaken waar je niet bij stil zal staan, maar onopgemerkt onthoud je talrijke nieuwe woorden en onderwerpen. Het is niet voor iedereen weggelegd, maar mocht de mogelijheid zich aandienen dan is het aan te raden een tijdje naar Spanje te verhuizen.

Woordjes leren

Het stampen van woordjes in ons brein gaat voor de een gemakkelijker dan de ander. Sommige mensen lezen eenmaal alles door en sommen zonder probleem alles weer op. Anderen blijven oefenen en lukt het maar moeizaam. Hier is helaas niets aan te doen. Wel valt er met enkele handigheidjes veel makkelijker te studeren. Blijven herhalen is belangrijk. Het liefst elke week, dan blijft het beter hangen in het geheugen. Wat ook goed werkt is tijdens het lezen van de woorden en zinnen, deze hardop uitspreken. Zo sla je twee vliegen in een klap. Net als met de vakken vroeger op school is schrijven leren een goede manier om de stof te laten beklijven. Probeer ook altijd een voorstelling van een woord te maken in gedachten. Elke keer zal bij het zien van het woord een connectie gemaakt worden en dit zal helpen om beter te onthouden.

Spaanse radio en televisie

Voor degenen die niet naar het zuiden zullen verhuizen is het zaak om toch zoveel mogelijk bezig te zijn met de Spaanse taal. Thuis veel naar de radio luisteren via internet of TVE opzoeken op de televisie. Nieuwsuitzendingen zijn goede kansen om veel te leren begrijpen. En mocht het te saai zijn en ben je liever naar sport aan het kijken dan kan dit ook. Een wedstrijd van Fc Barcelona of Real Madrid is geen straf om naar te kijken en zo kun je toch tijdens ontspanning nieuwe woorden leren.